Frost + Nordentic

Nordentic satser i Norge med oppkjøp av Frost Dental Lab

Frost Dental Lab er Norges største, uavhengige tanntekniske laboratorium med base i Kristiansand. Nå blir selskapet en del av Nordentic – Skandinavias største aktør og nettverk innen tannteknikk.

Frost Dental Lab ble etablert i 2009 av tvillingbrødrene Richard og Thomas Schjøtt. Siden har selskapet utviklet seg til å bli et ledende, frittstående miljø som er kommet langt innen digitalisering av tannteknikerfaget. I en tid hvor kjededannelser preger markedet, var tiden moden for å danne en  konstellasjon som passet Frost Dental Labs vekstambisjoner. Skandinavias ledende miljø, Nordentic, var et naturlig valg.

Vekstambisjoner

Nordentic AB er de senere år blitt Skandinavias største aktør innen tannteknikk. Selskapet, med hovedkontor i Malmø, har fra før elleve laboratorier i Danmark og Sverige, over 3000 tannleger på kundelisten og en omsetning på nærmere 400 millioner svenske kroner.

– Nordentic har store vekstambisjoner, og her passer digitalt sterke Frost Dental Lab godt inn i konsernets strategi, sier Johnny Tekin, tanntekniker og administrerende direktør i Nordentic, og legger til: – Frost Dental Lab er et topp moderne laboratorium og et strategisk spennende fagmiljø for oss. De har mange dyktige tannteknikere, har utviklet sitt eget Smile Design-konsept og har en ledende, digital posisjon innen tannteknikk i Norge. Nå blir Frost en del av Nordentic-familien, og vi ser fram til å samarbeide med ledelsen og de ansatte for å utvikle selskapet og Nordentic videre. Det norske markedet er spennende for oss, og vi er trygge på at vår strategi med lokal produksjon og lokal tilhørighet også vil passe det norske markedet sett i et kvalitets- og miljøperspektiv. Dessuten bidrar det til å sikre og utvikle lokal kompetanse og arbeidsplasser, forteller Johnny Tekin.

Satser digitalt

Frost Dental Lab beholder navnet og fortsetter videreutviklingen av fagmiljøet og merkevaren fra Kristiansand. Tidligere eiere, brødrene Richard og Thomas Schjøtt, samt Ivan Antevski, blir alle med videre.

– Vi har i den senere tid vært i dialog med flere interesserte kjøpere, men vurderte tidlig Nordentic som riktig match for oss. Nå kommer vi inn i en offensiv og rendyrket tannteknikerkjede med et sterkt fagmiljø som kan ta oss videre. Nordentic tilbyr et veldig bra konsept for selvstendige laboratorier som oss, hvor vi får stor frihet til å utvikle selskapet. Med tilgang på high-tech produksjonsløsninger og synergier innen kompetanseutvikling, administrasjon, innkjøp og markedsføring, vil vi ytterligere kunne effektivisere drift, øke kvalitet og styrke leveransene til alle våre tannlegekunder. Vi gleder oss, avslutter Richard Schjøtt, daglig leder i Frost Dental Lab.

Kontaktpersoner

Richard Schjøtt, daglig leder Frost Dental Lab / richard@frostdentallab.no / +47 951 29 228

Johnny Tekin, VD i Nordentic AB / johnny.tekin@nordetic.com / +46 76 64 04 62

 

Nordentic AB er Skandinavias største aktør og nettverk innen tannteknikk. Med Frost Dental Lab ombord, består Nordentic av tolv dentallaboratorier i Sverige, Danmark og Norge.

 

Frost Dental Lab er Norges største, uavhengige tanntekniske laboratorium med base i Kristiansand. Selskapet ble etablert i 2009 av brødrene Thomas og Richard Schjøtt, har 14 medarbeidere og kunder over hele landet.